Μπλόκο των λιμενεργατών σε φορτίο με πολεμικό υλικό για το Ισραήλ Ημερομηνία:
Σήμερα 17/7/2025, 12:36 - Εμφανίσεις: 13
Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν λιμενεργάτες το βράδυ της Τετάρτης στις προβλήτες 2 και 3 στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ.
Αρκετός ήταν και ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ, του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πολλών ακόμα σωματείων και φορέων, στήνοντας «κυματοθραύστη» στην ιμπεριαλιστική, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στη Γάζα.
Σκοπός ήταν να μπλοκαριστεί η εκφόρτωση φορτίου με στρατιωτικό και πολεμικό (εμπλουτισμένο χάλυβα στρατιωτικής χρήσης) που όπως αναφέρουν πληροφορίες ήταν σε το οποίο κατέφθασε εκείνη την ώρα στο λιμάνι.
Το εν λόγω φορτίο έχει τελικό προορισμό το Ισραήλ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στις 10.30 μ.μ.
περίπου έγινε ενημέρωση από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ ότι το Σωματείο παίρνοντας δύναμη και από τη μεγάλη συγκέντρωση με συνεχή παρουσία στο πλοίο θα διαφυλάξει πως δεν θα πραγματοποιηθεί η εκφόρτωση των 5 conteiner με το πολεμικό φορτίο όσο παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά.
«Σκορπάνε τον θάνατο στην Παλαιστίνη» «Οι λιμενεργάτες και οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα της δυναμικής κινητοποίησης.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Παίρνοντας το λόγο ο Μάρκος Μπεκρής πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενημέρωσε πως τα κοντέινερ εντοπίστηκαν και πως ως τις 20 του μήνα που θα παραμείνει το πλοίο, το Σωματείο θα εξασφαλίσει πως δεν θα γίνει η εκφόρτωση τους. «Εχουν πάρει το μήνυμα και σε οποιοδήποτε άλλη κίνηση θα πάρουν απάντηση.
Είμαστε σε ετοιμότητα και αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε» ξεκαθάρισε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του λιμανιού που δεν επιτρέπουν το λιμάνι να μετατραπεί σε σημείο μεταφοράς για υλικό που σκοτώνει τους λαούς, όπως αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν πάρει και άλλα σωματεία σ...